Kökän eteneminen

Alkukevät 2017

 

Tehtiin hankkeen suunnittelu, aikataulutus ja hankinnat. Lapuan kaupunki tuli hienosti hankkeen tueksi väliaikaisrahoituksen ja sähkötöiden osalta.

 

Toukokuu 2017

 

Tehtiin pikkubussilla isolla porukalla tutkimusretki Jalasjärvelle ja Kauhajoelle. Sydämellinnen kiitos Jalasjärven ja Kauhajoen ampujille konsultaatiosta. Kovasti mitattiin, otettiin kuvia ja pohdittiin teknisiä ratkaisuja.

Kesäkuu ja heinäkuu 2017

 

Kesällä kökkäintoa on piisannut 1-3 iltaa viikossa ja osin on puuhattu päivälläkin. Vanhaa tavaraa kuskattiin kaatopaikalle ja kierrätykseen niin, että tomu pöllysi. Vihdoinkin ne vanhat kokolattiamatot lähti! Ratarakenteet purettiin ja siirrettiin pois tieltä. Seinät maalattiin vanhaa rakennusta kunnioittaen kalkkimaalilla. Oli muuten melkoinen urakka tuo vanhan tiiliseinän maalaaminen. Lattia tasoitettiin ja maalattiin. Uudet hienot pöydät valmistuivat Heikin pajalla ja nekin saivat uuden maalin pintaan. Vanhat tauluseinäkkeet purettiin ja uusien rakentaminen pääsi hyvään vauhtiin. Elektroniset taululaitteet saapuivat jo kesäkuun puolella, joten siltä osin ollaan myös jo voiton puolella. Kahvittelemaankin on ehditty :-).  

Elokuussa kökkä jatkuu: tauluseinäkkeitä tuunataan edelleen, urakoidaan sähkötöiden ja laiteasennusten kanssa. Toivottavasti syyskuussa jo ammutaan! PS. Kannattaa siis varautua myös radan avajaisiin.

Kalkkimaali tekee selvää jälkeä!
Lattia silottuu ja maalautuu.
Rakenteiden värkkäilyä.
Kökkäkahvee maistuu.

Elokuu ja syyskuu 2017

 

Elokuussa oltiin esittelemässä porukalla ratahanketta ja ammuntaa lajina Aisaparin osastolla Lakia-messuilla. Vuorimaan Aaro (kuvassa) urakoi myös pistooliammunnan mannekiinina. Mukana oli Noptel-laite. Rata alkaa pikkuhiljaa valmistua, mutta vielä odotellaan sähköasennuksia. Uudet matot ovat lattialla ja muutenkin näyttää jos siistiltä.

Messuilla esiteltiin lajia ja ammuttiin Noptelillä.
Uudet pöydät asettuvat paikoilleen.

Lokakuu 2017

 

Alkaa olla valmista portaita myöden. Sähköasennuksissa vielä hienosäätöä ja siivouskökkää tiedossa. Laitteet on asennettu ja Teijo tuli Jalasjärveltä ystävällisesti perehdyttämään meidät tiedonkeruuohjelmaan. Nyt vaan kovaa harjoittelua, että saadaan ensimmäiset kisat vietyä läpi asianmukaisesti. On niin hienot taustat, ettei tohdi edes ampua valkooselle ;-).  Ensimmäiset vieraat tulossa 28.10. ja kisat 11.-12.11. Hyvä me!

Siinä sen nyt on! Kosketusnäytön suojus täytyy vielä ottaa pois.
Melkein valmis koko rivi.
Teijo opastaa.
Perehdytys pulkassa ja tästä harjoittelu alkaa.

Marraskuu 2017

 

Rata on saatu normaaliin harjoittelukäyttöön. Järjestimme kutsuvierasillan 10.11. ja juhlistimme näin 85-vuotista taivalta ja radan avajaisia.  Isänpäivä-viikonloppuna 11.-12.11. järjestimme eRadan avajaiskisat perinteisenä Vanhan paukun syyskisana juhlistaen perinteisesti myös isäinpäivää.

Avajaiskisan kuvat

Jalasjärvellä mittailtiin kovasti.
Siinä se nyt on ja toimii! Kosketusnäytön suojus vielä päällä
Ensimmäiset taulutaustat virittyy.