Pistooli

Pistoolilajeihin voit tutustua Suomen Ampumaurheiluliitto ry:n pistoolilajien sivulla.

Lapualla ammutaan ilmapistoolilla Vanhan Paukun ilma-aseradalla talvikaudella (elokuu-huhtikuu). Ilmapistooliammunta ei edellytä aseenkantolupaa ja laji sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Ilma-aseradalla on myös hissi, joten vammaisurheilun aloittaminen ja kilpailemiselle on tarjolla hyvät olosuhteet. Ammunnan harrastamisen voi aloittaa seuran aseilla ja varusteilla, joten harrastaminen on todella edullista. 

Kesäkaudella (huhtikuu - elokuu) on ammuttu pääsääntöisesti 25 m ja 50 m pienois-, vapaa- ja isopistoolilajeja Istassa Isoluoman ampumaradalla. "Ruutilajien" harrastaminen edellyttää aseenkantaolupaa ja omaa asetta. Valitettavasti rata on nyt käyttökiellossa ja lajien harjoittelu on Lapualla tällä hetkellä mahdotonta. Onneksi naapuriseurat auttavat ja tarjoavat toistaiseksi jonkinlaisia mahdollisuuksia harjoitteluun. 

LSAn ampujat on saavuttanut vuosien varrella paljon menestystä SM- ja aluetason kilpailuissa niin yksilökilpailuissa kuin joukkuekisoissakin. Seura on yksi harvoista ja joinakin vuosina ainoa, joka saa joukkueet niin naisten yleiseen sarjaan kuin yli 50-vuotiaiden naisten sarjaan SM-kilpailuihin. 

Lajiesittely:

Pistooliampujan varusteisiin kuuluvat pistooli, kaukoputki, kuulosuojaimet, panokset, ampujalasit sekä muut henkiökohtaiset varusteet.